За 110 път би звънецът в най-старото светско училище в Кърджали – СУ „Отец Паисий“

СУ „Отец Паисий“ посрещна повече от 100 гимназисти и 150 първокласници през учебната 2023/2024 учебна година

С цветно и вълнуващо тържество започна 110-та учебна година в Средно училище „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост, гр. Кърджали. Най-старото училище в града отвори врати за своите 1357 ученици и 130 души колектив и отново ги призова за труд и упорство в усвояването и предаването на знания.

За новите паисиевци този момент бе изключително вълнуващ, за техните родители, класни ръководители и възпитатели също. Четири паралелки софтуерни и хардуерни науки с повече от 100 гимназисти и 150 първокласници прекрачиха прага на школото. По стара традиция най-малките паисиевци приеха „Златния ключ на знанието“ – второкласникът Кристиан, предавайки ключа на знанието, им пожела упорито да се учат и да сполучат , а Никола от 1. клас обеща и от името на своите съученици, че ще бъдат горди паисиевци.

Директорът Златко Атанасов пожела на всички здрава и успешна учебна година: „Да виждаме щастливи деца, усмихнати родители, да чувстваме, че нашите деца са в сигурни ръце, да сме убедени в любовта на учителите към децата ни. Да бъде мирна година! На добър час! “ Приветствено слово отправи и Тунджай Шюкрю, заместник-кмет на Община Кърджали. Поздравителни адреси бяха получени от Ангелина Костова, началник на РУО – Кърджали, и от кмета на града доц. д-р Хасан Азис.

Вокална група „Звънче“ с ръководител Евгения Пейкова и състав „Шарено герданче“ с хореограф Алексей Настев се погрижиха за празничното настроение на всички присъстващи.