Първият звънец удари за 100 първокласника в Момчилград

Първият звънец удари за 100 първокласника в община Момчилград. Броят на учениците в първи клас през тази учебна година е с 20 повече в сравнение с миналата 2022/2023 г. Всеки първокласник получи комплект с ученически пособия от първа необходимост, осигурени от община Момчилград. Комплектите съдържат тетрадки по български език и по математика, скицник, гланцово блокче, цветни моливи, флумастери, пластилин, ножички и други пособия. Всеки комплект съдържа и специално послание от кмета на общината Илкнур Кязим.
Общо 1 158 ученика, с 38 повече от миналата година, ще се обучават в шест общински, едно държавно и едно частно училище в общината. Във всички учебни заведения първият учебен ден започна с тържества, много емоции, усмивки и цветя.
Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим беше на откриването на учебната година в СУ „Н. Й. Вапцаров“. Представители на общината имаше във всяко едно от 8-те училища.
„Вярвам, че новите предизвикателства в образованието ще бъдат възможност за воля и упоритост за нови знания. Нека пазим традициите на българското училище и умножаваме успехите му!
Пожелавам на всички ученици, учители и родители много сили и ентусиазъм, за да градим заедно нашето бъдеще“, заяви в приветствието си Илкнур Кязим“.
„Нека новата учебна година бъде предизвикателство, което с труд, упоритост и отдаденост ще преодолеете“, заяви директорът на СУ „Н. Й. Вапцаров“ Валя Чанева.