Първа арт работилница по проект “Тайните на Родопите”

В неделния предиобед в двора на СУ “Петко Рачов Славейков” се проведе арт работилница за малки и големи, реализирана по проект “Тайните на Родопите” на Регионално младежко сдружение “Кърджали за теб”, финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2021-2025).

Над 200 участници се събраха в двора на училището да шампиони, от които 150 са младежи – представители на целевата възрастова група 15 – 29 години. Декупаж на стъклени съдове, изработване на детски маски за лице и гривнички за ръце, рисуване на любими герои по лицата на малчуганите, създаване на макет на светилището на Орфей при с. Татул са само част от дейностите, с които се занимават деца, тийнейджъри, родители. Доброволците, участници в проекта, са предварително обучени да помагат на малките. Младежите построиха сами къщички за птици, които по-малките боядисаха.

Арт ателието се превърна в празник, когато всички затанцуваха в импровизиран флашмоб, в който взеха участие и акробатките, трениращи по това време в “Славейков”.

Дейностите по проект “Тайните на Родопите” тепърва предстоят, като това бе първото от 12 арт ателиета. Следващото ще бъде в петък, 8 септември, от 17:00 ч в парк “Простор”.