8 са номинациите за кмет на Община Момчилград

Благодаря Ви за доверието и подкрепата през изминалите четири години. Завършва един мандат, изпълнен с много предизвикателства и трудности. Заедно преминахме през пандемията от коронавирус и през 7 избора, съпроводени от политическа, икономическа и институционална криза в страната ни. Успяхме да преодолеем всички тези трудности, защото действахме с мисъл и грижа за хората. Естествено, това нямаше как да се случи без добрия диалог и активната работа на структурите на ДПС. Сега е време да начертаем приоритетите на утрешния ден, на следващите години, за да стане общината ни по-добро място за живеене. А формулата затова вече е приложена и успешно развита – нашата заедност и сплотеност.

Това каза Илкнур Кязим по време на проведеното разширено заседание на Общинския съвет на ДПС в Момчилград във вторник, на което присъства и областният председател Ресми Мурад.

По време на събранието беше обобщен списък с имената на кандидатите за кмет на община и общински съветници от ДПС. Утвърдени бяха и всички кандидати за кметове на населени места, които ще бъдат издигнати от ДПС на предстоящите местни избори на 29 октомври.

Общо 8 са номинациите за кмет на Община Момчилград. За общински съветници са издигнати 56 кандидати, от които 26 дами. Имената им ще бъдат подредени по азбучен ред, а Общинският предизборен щаб на ДПС ще представи проект за листа с кандидатите за общински съветници. Тя трябва да бъде утвърдена от Централния предизборен щаб на ДПС чрез Областния съвет на ДПС. Кандидатите за кмет на община и общински съветници са издигнати след проведени събрания за номинации във всички 43 местни съвети и 39 населени места.

Председателят на Общинския съвет на ДПС Айхан Осман запозна присъстващите с проведените общоселски събрания, към които интересът на хората по населените места беше изключително голям.

Областният лидер Ресми Мурад заяви, че ДПС ще се стреми да спечели кметските места във всички седем общини в област Кърджали, както и да има квалифицирано мнозинство в общинските съвети.