Номинираха Неджми Али за втори мандат

Първото разширено заседание на Общинския съвет на ДПС по темата „Местни избори 2023“ се проведе в Джебел. След 41 номинационни събрания на местните съвети разширеното заседание на общинският съвет на ДПС предлага за кандидат за кмет на община Джебел Неджми Али, чийто мандат „2019-2023“ се определя от местното население като най-успешния от началото на демокрацията.

Въпреки отпускарския сезон и горещините, събранията по населени места преминаха при висока активност, като навсякъде избиратели и активисти на Движението споделяха, че успешният 4-годишен мандат задължава всички да бъдат ангажирани в този модел на поети и изпълнени ангажименти – това бе отбелязано по време на разширеното заседание. Решението на местните съвети – да се гласува доверие за нов мандат на екипа, който реализира програмата за развитие на община Джебел в периода 2019-2023 г., бе подкрепено и на разширеното общинско заседание.

Кметът Неджми Али благодари за доверието и подкрепата , както и за обобщения анализ от проведените 41 събрания. Моделът „Джебел“ ще бъде видим и развиван през следващите 4-те години. Надграждане пък ще бъде ключовата дума на мандат „2023-2027“.

Над 32 са кандидатурите за общински съветници. Разширеното заседание упълномощи Общинския съвет на ДПС да предаде списъка подреден по азбучен ред, но да представи и проекто-листа с кандидатите за общински съветници пред Централния предизборен щаб на ДПС чрез Областния съвет на ДПС.

Само в едно от селата на територията на община Джебел се проведоха предварителни избори за определяне на кандидата на ДПС. Това е с.Козица, като и двамата кандидати са включиха в разширеното заседание и споделиха, че жителите в населеното място са единни.