Зрелостник от СУ „Васил Левски“ – Крумовград получи почетното отличие „Национална диплома“

На 10 август 2023 г., в сградата на МОН, фоайе „Ротонда“, проф. Галин Цоков – министър на образовонието и науката връчи почетното отличие „Национална диплома“ на Мерве Хасан, завършила средното си образование в СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград през тази учебна година. Образователното отличие е учредено през 1996 г. от МОН. Почетното отличие „Национална диплома“ се връчва за отличен успех с пълни шестици по всички учебни предмети в дипломата за средно образование и на държавните зрелостни изпити, както и за победи на състезания в областта на науката, технологиите, изкуствата и спорта.
Ето какво сподели Мерве Хасан след получаването на отличието:
„Изпитвам огромно щастие и удовлетворение от това, че бях удостоена с Национална диплома от МОН, която е плод на дългогодишния ми труд. Радвам се, че усилията ми бяха оценени и възнаградени. Националната диплома безспорно е голяма мотивация за бъдещи успехи. Благодарна съм на всички мои учители, които имат принос за моя успех. Искам да благодаря и на моите родители, които винаги са били до мен и са ме подкрепяли, насърчавали и вдъхновявали. Без всички тези хора всеки един успех е немислим.
От тази година вече съм студентка по медицина в Медицинския университет в Пловдив. Като малка имах интерес към математиката и ходех на различни състезания и олимпиади по този учебен предмет. Впоследствие у мен се запали интересът към природните науки и осъзнах, че искам да се занимавам с медицина. Избрах да уча медицина, защото смятам, че професията лекар е най-хуманната на света. Лекарите имат отговорната и благородна мисия да спасяват човешки животи, както и да вдъхват вяра, надежда и сила на нуждаещите се в трудни моменти.“
Ръководството на СУ „Васил Левски“ – Крумовград поздравява Мерве за положените усилия, за да бъде между 16-те най-успешни ученици в страната от випуск 2022/2023 година, единствена от област Кърджали. Пожелаваме й отлични резултати и като студентка по медицина!