Първата кметска номинация за Хасан Азис е от родното му село

Стартираха събранията на актива на ДПС-Кърджали с процедура по номинации на кандидати за местните избори, които ще се проведат на 29 октомври.

Предвидени са над 100 срещи с граждани.

На всяко събрание членовете и симпатизантите на Движението за права и свободи се запознават с критериите за номинация на кандидати за кметове на общини, кметове на кметства, и общински съветници.

Събранията ще преминават по следния дневен ред: приемане на нови членове, запознаване с критериите за номинация на кандидати за МИ 2023, предложения за кандидати за кметове на кметства, предложения за издигане на кандидати за общински съветници, предложения за издигане на кандидат за кмет на община Кърджали.

Първата среща беше в петък със симпатизанти и членове на Движението от район Мост-Миладиново, които единодушно номинираха за кандидат за кмет на община Кърджали доц. д-р Хасан Азис.

На събранието в район Мост и Миладиново бяха направени предложения за общински съветници в следния ред:

  1. Хасан Азис – водач на листата,
  2. Лятиф Расим,
  3. Билял Яхяоглу -кмет на с. Мост;
  4. Юсеин Ахмед,
  5. Ахмед Моллахасан.

Предстоят допълнителни номинации.

В следващия един месец – по традиция, всеки член на ДПС в Кърджали ще може сам да номинира кандидат за кмет по най-демократичните и прозрачни партийни процедури., оповести чрез фейсбук страницата си доц. Азис.

„И тези избори са изключително важни, за да можем адекватно да отговорим на предизвикателствата след години на Ковид и политическо безвластие. Доверието, дадено от хората като номинация за кмет или общински съветник е чест, но тя означава усилена работа след 4 години, в които общините на практика бяха оставени без никаква помощ от държавата.

Затова отново благодаря за подкрепата и номинацията, благодаря за доверието на гражданите!“, заяви доц. д-р Хасан Азис.