ДПС почете паметта на д-р Садък Ахмет

Местни избори

Лидерът на западно тракийските турци и основател на Партията на приятелството, единството и мира (DEB) в Гърция д-р Садък Ахмет, от чиято смърт се навършват 28 години, беше почетен в град Комотини.
За поредна година на възпоменателната церемония край гроба на политика присъства многобройна група от представители на Движение за права и свободи от област Кърджали, водена от областния лидер на партията Ресми Мурад. Тук бяха заместник областният председател на ДПС Бедрие Газиюмер, народните представители от Кърджалийската листа Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев, кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан, председатели на общински съвети, партийни лидери и съпартийци.
Кърджалийската група поднесе и венци пред гроба на д-р Садък Ахмет.
Д-р Садък Ахмет е роден на 7 януари 1947 г. в село Сиркели, Комотини. Завършил е Медицинския университет в Солун. През 1987 година е осъден на три години затвор за това, че раздава брошури на членовете на партията на Демократите за правата на човека. През 1993 година създава Партията на приятелството, единството и мира (DEB) в Гърция. На 24 юли 1995 година на годишнината от мирния договор, подписан в Лозана д-р Садък Ахмет загива в тежка автомобилна катастрофа.
Исмет ИСМАИЛ