Активът на ДПС се събра в Ардино за Курбан Байрам

Активът на ДПС от област Кърджали се събра в Ардино, където отбеляза най-големият мюсюлмански празник Курбан Байрам. Тази година домакин на традиционната празнична среща по време на третия ден от Байрама бе Общинският съвет на ДПС в Ардино. Тържественото отбелязване на свещения празник Курбан Байрам уважиха зам.-председателя на ДПС и кмет на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис, доайенът на кърджалийските депутати Ремзи Осман, народните представители от предишни парламенти Ердинч Хайрула, Мукаддес Налбант и Салиха Емин, председателят на Областния съвет на Младежко ДПС – Кърджали Ерсин Юмер, председателят на фондация „Политически репресирани” от областта Халил Расим, репресирани и основатели на партията в областта, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта и на законодателните органи, представители на Младежката организация и Женската структура на Движението, кметове на населени места. Тук бяха още районният мюфтия Басри Еминефенди, бившият главен мюфтия Фикри Сали, бившият омбудсман Хакиф Емин.
Гостите бяха посрещнати от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и председателят на Общинския съвет на Младежко ДПС Реджеб Шакиров.
Празничната среща бе открита от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Той поздрави присъстващите по случай Свещения празник Курбан Байрам от свое име, от името на общинско ръководство на ДПС и от името на народните представители на ДПС от 9-ти МИР Кърджали Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед и инж. Павлин Кръстев, които поради ангажименти, не успяха да се включат в празничната среща, като пожела много здраве, щастие и благоденствие. „Всеки път за нас е изключителна чест да сме домакини на такива събития. Празниците са най-хубави, когато са споделени. С всеки празник, ние разбираме, че когато сме заедно, ставаме по-силни като общество“, заяви инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че през последните три години всички общини в областта и страната са работили в един изключителен труден момент. „Започнахме с пандемията от коронавируса, последва политическа криза и войната в Украйна. Проведохме цели 7 броя избори.
През последните две години не можахме да приемем бюджета навреме. Все още държавният бюджет за 2023 г. не е приет и това е голям проблем за всички общини. Въпреки всичко това, ние се стремим гражданите да не изпитат тези проблеми и изкарахме един успешен мандат“, каза още Изет Шабан.
По случай празника зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис поздрави присъстващите от името на почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „Поздравявам цялата структура на ДПС в областта, заедно с всички мюсюлмани, които празнуват свещения празник Курбан Байрам с пожелание за много успехи, сила и да продължават да вярват в силата на единството и да имат силите да посрещат новите предизвикателства. Искам да изкажа своите благодарности към всички , които през последните четири години успяхме на всички възможни изпитания на времето – и политически, и обществени и геополитически да бъдем на ниво с нашата отговорност, нашата мъдрост и разума, такива, каквито винаги са били в основата на нашата партия“, заяви доц. д-р инж. Хасан Азис. Той подчерта, че през последните десетилетия семейството на ДПС в Кърджали има една хубава традиция в третият ден от Рамазан или Курбан Байрама да се съберат заедно на едно място и да се поздравят. „ Искам да поднеса моите поздрави и поздравите на Областния съвет на ДПС към политическите затворници, учредителите на ДПС, народните ни представители от предишни мандати и към всички, които със своя труд са изградили и изграждат демократичното общество и толерантност в нашата Родина – България“, заяви заместникът на Мустафа Карадайъ.
Приветствие към присъстващите поднесе и областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад. „Байрамът е време за искане и даване на прошка. Време за заедност, единство. Само заедно о единни можем да преодоляваме и трудностите, което сме го показвали през годините. Надявам се 2023 г. да бъде успешна година за Областния съвет на ДПС. Ние показахме нашите успехи през изминалите 2-3 години. Ще продължим единни и заедно през тази година да проведем местните избори, да бъдем успешни и да спечелим отново 7 от 7 кметски места за ДПС в областта“, заяви Ресми Мурад.
На празничната среща бе отслужена дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.
Гюнер ШЮКРИ