Кметът на Ардино поздрави дядо Енвер за 91-ия му рожден ден

Навръх 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, дългогодишният миньор от рудник „Горубсо“ в Мадан Енвер Зюлкер от Ардино празнува своя 91-ия рожден ден. Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов дойдоха лично да уважат празника на дядо Енвер. Зарадваха го с подаръци и със специален поздравителен адрес. „Приемете нашите най-искрени поздравления по повод Вашия 92-ти рожден ден. С най-сърдечни чувства на уважение Ви пожелаваме крепко здраве, благополучие, дълголетие и спокойни старини“, се казва в поздравлението.

Дядо Енвер празнува рождения си ден, заобиколен от своите деца, внуци и правнуци – Елван, Невин, Екрем, Сафие, Демет, Карделен, Сиделя, Дениз. Те бяха приготвили специална торта и вкусни лакомства за празничния ден.

Дядо Енвер сподели, че е изключително трогнат от проявения израз на уважение и благодари сърдечно на ръководството на община Ардино за оказаното внимание. Той е роден на 24 май 1932 г. в село Синчец. Родителите му били тютюнопроизводители. През 1954 година създава семейство. Със съпругата си Сабрие, починала преди 3 години, били сплотено семейство и отглеждат пет деца (трима синове и две дъщери). Радва се на 10 внука и 8 правнука.

Дядо Енвер е дългогодишен член на Клуба на пенсионера в град Ардино. През последните два месеца поради здравословни проблеми не може да участва в събиранията на клуба. В момента за него се грижат децата му. Съветът на дядо Енвер към младите хора е да учат, да бъдат честни, добронамерени, оптимисти, за да намерят своя път в живота.

Гюнер ШЮКРИ