Полицаи стреляха във въздуха, за да озаптят дрогирани хулигани в Джебел

За хулигански действия, създадени пречки на полицейски служители да изпълнят задълженията си по охрана на обществения ред и управление на автомобил след употреба на наркотични вещества петима мъже са били задържани в РУ-Момчилград.
Около 21,30 часа на 20 май в Джебел полицаи спрели за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от 58-годишен. В хода на проверката водачът и 63-годишният му спътник влезли в пререкания с униформените служители, в скандала се намесили още трима преминаващи на 27 г., 31 г. и 45 г., които проявили словесна и физическа агресия към полицаите. За да бъде прекратен конфликтът, единият служител произвел два изстрела във въздуха. Петимата са били задържани за срок до 24 часа. Водачът на автомобила отказал тест за алкохол. Направен му е тест за наркотични вещества, който отчел положителни резултати за амфетамин и метаамфетамин, след което е издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. По случая са образувани две бързи производства – по чл.270, ал.1 и по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.
При извършено претърсване в къща на 58-годишния водач полицаи открили незаконно притежавана пушка с оптика и монета, за която се предполага, че е културно-историческа ценност. Оръжието и антиката са иззети и са на съхранение в РУ-Момчилград.