Министър Иван Шишков: Започваме проектиране и строителство на кръгово кръстовище при завод Теклас

До края на месеца трябва да има задание за кръгово кръстовище при спирка Глухар до завод „Теклас – България“ в град Кърджали. Това обяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след работна среща с кмета д-р инж. Хасан Азис.

Заради преминаващите ежедневно 3000 работника от разположения в близост до кръстовището при спирка Глухар завод „Теклас – България“, 500 леки автомобила и 32 автобуса, изчакването за преминаване през него е около 40 минути. За облекчаване на трафика има два варианта. Ако се влезе в габарита на пътя, ще бъде направено по-бързо, само с проект. Ако се наложи, ще се направи подробен устройствен план и ще се отчужди частично територия. Решението ще стане ясно със задание, обясни министър Шишков.

На работната среща бяха обсъдени решаването на проблеми, свързани с обезопасяване на конфликтното кръстовище, извършване на ремонт на участък от бул. „Беломорски“ на входа на Кърджали и необходимостта от изграждане на обходно трасе за града. Кметът връчи на министър Шишков писма по трите теми.

В срещата участваха още заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков, областният управител Даниел Делчев, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов и представители на местната власт.

Кметът Хасан Азис благодари за оперативността и готовността на ръководството на министър Шишков, заместник-министър Шушков, областния управител и Агенция „Пътна инфраструктура“. Той запозна на място министър Шишков със състоянието на обсъдените по време на днешната среща обекти.