Ардинските тенисистки – шампиони на България

Спорт

Талантливите състезателки на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ (Ардино) за втора поредна година спечелиха шампионската титла на България при 21-годишните. Във финалната среща възпитаниците на треньора Бейхан Емин победиха силния отбор на домакините „Стоянстрой“ след драматичен двубой с 3:2 и спечелиха златото. На трето място се класира отборът на „Корабостроител“ (Варна).

От 10 до 14 май в Пловдив се провеждат заключителните срещи от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 21 години.

В груповата фаза съставът на „Юнак“ спечели първото място, след като победи отборите на „Искър“ (Роман) и „Масов Tенис“ (Пловдив). В полуфиналния двубой ардинчанки разгромиха състава на „Две Могили“ с 3:0.

СКТМ „Юнак“ участва в надпреварата с най-добрите си тенисистки, а именно Цветелина Георгиева ,Сиделя Мутлу, Фунда Ибрямова и Дилек Юсеинова.

„Продължаваме с отличното си представяне и през този сезон. Останаха ще няколко турнири във възрастовите групи. Надявам се и там да се поздравим с успехи“, заяви треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин. 

Гюнер ШЮКРИ