Община Минерални бани се готви за Международния етнофестивал

Община Минерални бани се готви за 20-ят Международен детски етнофестивал. Своето участие в проявата са заявили над 2 000 участници от различни региони на България и няколко страни в Европа. Това ще бъде първото издание на проявата след 2-годишно прекъсване заради ковид-пандемията.

Целта на фестивала е съхраняване автентичната култура на етносите от региона, нейното отражение в общото европейско културно пространство и принос към поддържане културното многообразие на  Европа и света. Създаване на възможности за развитие потенциала на децата, за изява и откриване на млади таланти в областта на музикалното и танцово изкуство.

Поощряване на интеграцията на деца със специфични потребности. На 31 май 2023 г. от 10,00 часа в Летния театър на Минерални бани ще се открие 20-ти Юбилеен международен детски етно фестивал. Празникът ще продължи до следобедните часове на 1 юни, когато ще се проведе заключителен Галаконцерт. В него ще вземат участие деца от различни етноси и региони на България и чужбина. Ще бъдем щастливи да посрещнем гости от Босна и Херцеговина, Грузия, Индия, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Турция.

Арда нюз