БНР-Кърджали стана на 7 години

7 години от създаването си чества БНР – Кърджали. Гости на тържеството бяха вицепрезидентът на Р България Илияна Йотова и генералният директор на БНР – Милен Митев. На празника присъстваха също всички директори на регионални радиостанция към Българското национално радио в страната. Празника уважиха кметове на общини от област Кърджали.

На 9 май 2016 година точно в 9 часа прозвуча първият сигнал на БНР-Кърджали. „Вече сме на седем години. Навлизаме в сериозния живот със сериозни амбиции“, каза директорът на БНР – Кърджали Красимир Ангелов. Ангелов подчерта, че радиото е мост за връзка с хората в Кърджалийска областта.

„Седем години не са малко, за тези седем години положихте стабилна основа за следващите 107“, подчерта генералният директор на Българското национално радио Милен Митев.

„Не всяка област, не всяка община и не всяко населено място може да се похвали и да каже нашето радио. Ние можем. Имаме възможността местната власт да прави много важна връзка с хората в отдалечените села, използвайки радиото“, каза кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

„Човек и какъвто и пост да заема, бивш журналист няма, каза вицепрезидентът на Р България Илияна Йотова, която е работила като новинар, редактор и водещ на новини в Българската национална телевизия. БНР е етикет за достоверност. Колегите, които работят в националното радио няма да направят компромис и да представят фалшиви новини, подчерта вицепрезидентът на Р България. Йотова призова журналистите в БНР-Кърджали да продължават тази линия, защото мисията на националните медии е да възпитават обществото в родолюбие и честност.

Художествените колективи към Дома на културата поздравиха БНР-Кърджали със специална програма.

ЧРД, колеги! Бъдете здрави и успешни!