Приключи шахматният турнир в Крумовград, вицепрезидентът Илияна Йотова откри първенствата

Приключиха Държавните индивидуални първенства по класически шахмат за юноши и девойки, които се проведоха в град Крумовград.

77 шахматисти на възраст от 12 до 18 години от цялата страна взеха участие в надпреварата. Състезанието, организирано от шахматен клуб „Арда“ и Българска федерация по шахмат`2022, със съдействието и финансовата подкрепа на Община Крумовград и компанията „Дънди Прешъс Металс“ започна на 29 май.

Припомняме, че вицепрезидентът на България Илияна Йотова откри първенствата с първи ход на пешката „с2-с4“, познат като „английско начало“. Приветствия към талантите и гостите отправиха кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, Джанан Фами от „Дънди Прешъс Металс“ и председателят на шахматната федерация Васил Антонов.

На 05 май беше организирано тържествено връчване на наградите. Осем състезатели от различни възрастови групи, класирали се на първо място, освен осигурения награден фонд, получиха и парична награда, осигурена специално от кмета на община Крумовград Себихан Мехмед.