ДПС внесе жалба в прокуратурата заради арестувания председател на подвижна секция

Водещи, Политика

Хасан Азис: Полицията се използва като политически инструмент срещу ДПС

„Във връзка с полицейския произвол от днес, областният предизборен щаб на ДПС внесе жалба до окръжна прокуратура за това, че  представител на ДПС, който е председател на подвижна избирателна секция е арестуван., заяви пред журналисти областният лидер на партията Ресми Мурад. Той изрази надежда прокуратурата бързо да разгледа случая, за да се докаже истината.

Това не е инцидентен случай, това вече е тенденция в Кърджали, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Той припомни, че на 28 септември 2022г. беше задържан общински съветник от ДПС, който беше освободен след 24 часа, без да има повдигнати обвинения срещу него. „На 27 март – няколко дни преди тези избори трима активисти на ДПС са привикани за снемане на обяснения за това , че лепят плакати. Спрямо активисти на други партии не са предприемани подобни действия – те също лепят плакати“, посочи инж. Азис.

Днес за пореден път станахме свидетели на полицейски произвол, коментира зам.-председателят на ДПС и попита:
„Кое налагаше 30 полицаи да вървят след една подвижна секция и да арестуват нейния председател, който е член на ДПС. Това е показен арест, включително и пред медиите, точно в изборния ден .“, подчерта инж. Азис.

Той определи действията на полицията като произвол, който трябва да бъде прекратен. „Ние приемаме, че полицията се  използва като инструмент в ущърб на определена политическа партия.“, заяви Хасан Азис.

Очакваме да бъде доказано това което се твърди и ако е така, виновните ще си понесат отговорността. Но ако не е така, кой  ще понесе отговорността за тази политическа акция, която се прави от полицията., посочи зам.-председателят на ДПС.

Хасан Азис обясни, че е разговарял не само с задържания председател на подвижната секция, но и с двама нейни членове, които не са от ДПС. Всички отричат да са извършили нарушения на изборния закон.