Нови приятелски срещи за момчетата на Електрониката

Спорт

Продължават срещите за отмора, целящи да разнообразят учебният процес на учениците от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“. Този път на стадион „Горубсо“, след любезното съдействие на ръководството на „Футболна Академия Арда 1924“, бяха организирани две приятелски срещи по футбол за момчетата от VIII до XII клас. Футболните двубои нямаше да бъдат възможни разбира се и без учителите по ФВС в нашето школо Светлана Мутева, Благовест Саръев и Николай Петков, преподавател по ФВС в СУ „Владимир Димитров – Майстора“. По идея на тримата физкултурници децата не за пръв път се събират за контролни срещи.

Припомняме, че зимата се изиграха няколко волейболни мача във физкултурния салон на професионалната гимназия като тогава двете училища си размениха няколко победи и създадоха нови познанства и приятелства. По-рано през деня пък за пръв път двете училища мериха сили и на футболният терен. Срещите ще се запомнят с изключителният феърплей демонстриран от двата състава, изпълнението на дузпите в срещата на по-малките ученици и с феноменалният гол със странична ножица на Алихан Исмаил при по-големите.

В първият мач за деня, голяма част от учениците и на двата отбора изиграха своите първи минути за училищните си отбори. В нашия състав личаха имената на само трима основни състезатели, за да може да бъде даден шанс да запишат повече игрови минути и децата играли по-малко в официалните мачове. В крайна сметка срещата завърши при резултат 1:1, а Саръев и Петков решиха двата отбора да изпълняват дузпи, като се стигна до двадесет изстрела, след които с резултат 4:3 се поздравиха момчетата на СУ „Владимир Димитров – Майстора“.

При по-големите нашите се наложиха с категоричното 6:1, а срещата ще остане паметна за един от учениците ни – Алихан Исмаил, който вкара фамозен гол за какъвто могат само да мечтаят много професионални футболисти.

Ръководството на ПГЕЕ“ Капитан Петко войвода“ поздравява своите преподаватели и учениците за спортния ентусиазъм, адмирира децата и ръководителите на противниковия отбор, а също така благодари на „Футболна Академия Арда 1924“ за предоставената база и съдействието!