Караянчева: Време е да излекуваме държавата от вируса на Промяната!

За хората с увреждания в Кърджали поредните предсрочни избори са пари, хвърлени на вятъра, вместо да послужат на крайно нуждаещите си., заяви водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева след среща в Клуба на инвалида.

Караянчева е получила официално обръщение на хората с увреждания към институциите с искане за достъпна архитектурна среда, здравни грижи и социална подкрепа.

Винаги сме се вслушвали в проблемите на най-уязвимите, а те са хора с активна гражданска позиция. Много добри и полезни предложения в тяхна полза сме внесли в парламента през годините., посочи председателят на 44-то НС. „С огорчение разбрах, че решението на НС за пенсиите на инвалидите с изтекли ТЕЛК-ови решения на практика не се спазва и мнозинството от тях са принудени да живеят на кредит, защото НОИ бави с месеци изплащането на парите.“, изтъкна Караянчева.

Присъстващите на срещата в Клуба на инвалида са споделили, че разходите им за лекарства са непосилни, че не им се признава трудовият стаж преди инвалидизирането, а на работещите се отказват помощи заради надхвърляне на изискуемия доход.

„Хората с увреждания в Кърджали искат повече контрол върху финансирането на клиничните пътеки, ускоряване на процедурите в ТЕЛК и въвеждане на електронни медицински досиета.“, каза още Цвета Караянчева.

Тя е поела ангажимента да внесе в НС всички рационални предложения, които ще облекчат живота на хората от най-уязвимите социални групи. Уверила ги е, че винаги могат да почукат на нейната врата, защото е местен човек и техните проблеми са и нейни.

„Две години ни заблуждаваха, че животът в България се променя към добро, а междувременно натовариха бензина с левче на литър и оскъпиха газа с 30 процента. Време е да излекуваме държавата от вируса на Промяната!“, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!