Екокауза: Да почистим местообитанието на чаплите!

От Регионалната библиотека „Н.Й. Вапцаров“ канят желаещи граждани, активисти и природолюбители да се включат в екологична кауза – ДА ПОЧИСТИМ МЕСТООБИТАНИЕТО НА ЧАПЛИТЕ, ПРЕДИ ДА ДОЛЕТЯТ, на 29 март /сряда/ от 11,00 часа. Сборен пункт – парк „Арпезос 1”, до водното огледало, под новия мост. Ще бъдат осигурени ръкавици, торби и спирт. Предвидено е извозване на събраните отпадъци.

Акцията е част от дейностите по проект „Градът на чаплите”, изпълняван от  Фондация „Надежда”, Кърджали, в рамките на най – голямата социално отговорна инициативата на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

Целта на проекта е опазване на природен птичи феномен от смесена чаплова колония и подобряване условията на живот на редки и защитени водолюбиви птици в средата на силно урбанизираната зона на град Кърджали.

Като част от резултатите от проекта са вече изградения информационен туристически кът на моста на река Арда, популяризираният образователен филм „Градът на чаплите”, приложната кампания с ученици „Пази дивите птици”, която ще бъде финализирана на изложение през май.