Корнелия Нинова в Кърджали: БСП е социалния стълб за младите хора, децата, работниците, социално слабите, пенсионерите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе в Кърджали, където се включи в празненствата по повод Деня на Тракия.Нинова поздрави присъстващите за празника и се обърна към тях с думите: “Ние от БСП винаги сме подкрепяли тракийците. Ние сме единствената партия, която сме записали в програмата си, че ще защитаваме техните права за получаване на обезщетения и ще поставяме този въпрос в двустранния диалог с Република Турция.“

„Днес сме изправени пред много кризи и трябват мъдри, опитни хора, които имат решения как да помогнем на народа.“, каза още лидерът на БСП.

Тя подчерта, че по време на трудните месеци на криза, БСП бяха социалния стълб за младите хора, децата, работниците, социално слабите, пенсионерите.

„Направихме всичко по силите си да помогнем на тези уязвими групи в трудните месеци на криза. Решени сме да продължим с тази политика – да преизчислим пенсиите, майчинството да се увеличи и да стане колкото минималната заплата, да подпомогнем младите двойки с репродуктивни проблеми, да подпомогнем майките студентки с еднократна помощ, МРЗ да продължава да расте  и да бъде 50% от средната минимална работна заплата.“, заяви Корнелия Нинова.

Тя припомни и твърдата позиция на БСП по отношение на военния конфликт в Украйна. „Имаме нужда от мир, от водене на дипломатически преговори. Ние се обявяваме против войната, за невъвличане на България в този конфликт, за неутралитет и за търсене на мирно решение.“, посочи Нинова.

Ние сме №1 в бюлетината и сме за мир, за високи доходи, защита на семейството и на децата, за единението ни като народ, за да просперира България и да има благополучие във всяко българско семейство., каза още тя. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината, за да имате силен поддръжник и съюзник,  призова Нинова.

Пред присъстващите на празника за Деня на Тракия говори и водачът на листата на БСП в Кърджали проф. д-р Жени СТАЙКОВА, дмн.

Тук съм израснала, тук съм създала семейство, със съпруга ми сме възпитали две прекрасни дъщери., каза Жени Стайкова.

„В редиците на БСП съм още от студентските си години, защото съм социално ориентирана – не само с професията си на лекар, а със същността си. БСП е най-социалната, най-справедливата, най-солидарната и най-хуманната партия.“, подчерта Стайкова.

Затова на 2 април гласувайте с №1 в бюлетината – защото ние сме №1., обърна се тя към присъстващите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!