Хасан Азис и отец Петър Гарена отдадоха последна почит на отец Чъкърък в Одрин

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и отец Петър Гарена отдадоха последна почит на отец Александър Чъкърък в православния храм „Свети Великомъченик Георги“ в Одрин. Свещеникът почина внезапно на 62-годишна възраст на 17-ти март.
На заупокойната литургия, водена от старозагорския митрополит Киприан, присъстваха кметът на Одрин Реджеп Гюркан, зам.-валията на Одрин Съдкъ Зехин, посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, както и представители на българската дипломатическа мисия в Турция, и много свещеници от България, Гърция и Турция.
„Отец Чъкърък бе един от най-популярните свещеници на Балканите, чест гост в община Кърджали и мой приятел, и най-видният представител на българската общност в Одрин. Миналия месец за огромните си заслуги за опазване на българското културно-историческо наследство получи орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен.
С цялостната си родолюбива и добродетелна дейност отец Чъкърък допринесе изключително много за поддържане на приятелски и добросъседски отношения между България и Турция. Поклон пред светлата му памет!“, написа във профила си във Фейсбук д-р инж. Хасан Азис.