Наградиха трима социални работници за изключителен принос

Водещи, Общество

Василка Григорова, Кузман Димов и Сия Илиева са носителите на специалните награди на община Кърджали за изключителен принос за развитието на социалната работа на общината.

Тримата наградени са поставили изключително здрави основи на социалната работа в общината, и им благодаря от свое име и от името на хилядите граждани, на които са помогнали с активна и самоотвержена работа през годините. Няма как да си отдал живота си на социалната дейност, и да нямаш огромно сърце., подчерта кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.

Преди 20 години, когато встъпих в длъжност като кмет, имахме 2 социални услуги в общината. Днес можем да се похвалим, че са 17, а до края на годината ще се увеличат до 20.През последните години назначените за социални услуги и дейности са над 750 души, а потребителите на социалните ни услуги са около 4500 души. Очаквам тази година обхватът на услугите да се увеличи, и да обхванем около 5000 души., посочи оше инж. Азис.

Той каза още, че независимо, че сме в предизборна кампания, е взето решение да има извънредна сесия на общинския съвет, за да не спират проектите, по които община Кърджали ще кандидатства.

Ще продължаваме да развиваме активно социалната си политика с ясното убеждение, че хората, които имат нужда от такава подкрепа, трябва да я получават. Това е мой ангажимент като кмет и нищо няма да ме спре да го изпълня, изтъкна градоначалникът.

По традиция Световният ден на социалната работа се чества от 2007 година по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на общността. Отбелязва се през третия вторник на месец март, който тази година е на 21 март.