Славейковци с награди от „Малки великани“ 2023

Общество

Грамота от Булстрад за принос на СУ „Петко Рачов Славейков“ към Предизвикателството „Малки великани 2023“ получи днес директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров заедно с награда волейболни топки.
Според регламента на инициативата волейболистки от 6 клас, ръководени от учителката Мария Димитрова, записват 7-секундно видео как си подават пас с волейболна топка. Всеки клип започва с волейболната топка, която навлиза в кадър отляво и чрез волейболни пасове в края на видеото излиза отдясно. В кадър се вижда и представител на отбора, който държи табела с името на училището и населеното място.
Така волейболистките на „Славейков“ подават, образно казано, волейболната топка на Варна. До момента топката е изминала 11946 километра и е на фаза Бургас подава на София.
По-късно през годината ще се проведе и фактическата верига турнири по мини-волейбол „Малки великани“, за която организаторите ще обявят подробности съвсем скоро.
Предизвикателството Малки великани 2023 стартира на 15 февруари, като отново призовава учениците между 4-6 клас в цялата страна да се включат в създаването на най-дългия волейболен пас онлайн.
Целта е децата да направят най-дългия онлайн волейболен пас между училищата, което се проследява в реално време на официалния сайт на Малки великани. Първите 100 участвали училища получат награда, а специално жури ще определи трите най-впечатляващи видеа, които ще получат допълнителна голяма награда за оригинално видео.