Местят още 4 секции на други адреси

Още 4 секционни избирателни комисии в Кърджали са преместени на други места. Според община Кърджали, която определя местата на секциите, това се прави в интерес и улеснение на гласоподавателя, за да бъде той максимално близо до мястото, където ще упражни правото си на вот на 2 април.

Три от новопреместените секции са в села, а една е в град Кърджали. Промяната е разпоредена със заповед на кмета на общината от началото на март, обясни Павел Гатев, председател на Районната избирателна комисия.

Едната градска секция е преместена от СУ „П.Р.Славейков“ в обект на бул.“Хр. Ботев“. Останалите три СИК са в селата Калинка, Ненково и Звиница, като при последните две села те се местят в сградите на кметствата, а в с. Калинка – в частен дом.

Припомняме, че със заповед на кмета на община Кърджали от началото на февруари бе променено местонахождението на 12 изборни секции от СУ „П.Р.Славейков“ и четири от ОУ „П.К.Яворов“. От СУ „П.Р. Славейков” в ДГ „Баба Тонка” са преместени секции с номера 44, 45 и 46. На бул. „Христо Ботев” № 110 в търговски помещения ще се помещават секциите 54, 55, 56, 57 и 58. В съседна сграда ще бъдат разположени още 4 секции с номера: 59, 60, 137 и 139.

В кв. „Боровец” от ОУ „П.К. Яворов” секция№8 се мести на ул. „Морава” в търговски обект, а секции 7,8 и 9 се преместват на ул. „Рожен“, в магазин „Тони”.

От РИК и от общината призоват гласоподавателите преди да отидат да гласуват в изборния ден, да направят проверка в списъците, които могат да намерят на сайта на общината, в секция „Избори”, както и на посочените адреси, където ще бъдат разположени преместените секции.