Клуб „Историкон“ при СУ „Васил Левски“ в Крумовград е с 2 призови места в конкурс за журналистика

Общество

На учениците от клуб „Историкон“ към СУ „Васил Левски“ – Крумовград са присъдени две призови места от XI Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. Историческият бюлетин, който издава клуб „Историкон“, се класира на трето място на един от най-престижните ученически конкурси за журналистика, където се съревновават ученически издания на хартиен и електронен носител от цялата страна. Тази награда е голямо признание за учениците от XIIе клас, които поставиха основите на историческото издание и мотивация за учениците от VIIIв клас, профил „Обществени науки“ с разширено изучаване на немски език, които с ентусиазъм, креативност и постоянство продължават да развиват бюлетина.
Второто място в направлението за „Радиопредаване“ е за учениците от VIIIв клас. Това е едно от първите им участия в национални състезания. Тези две награди ще ги мотивират да продължават, да се трудят упорито, да дават всичко от себе си, за да жънат още успехи.
Ръководителят на клуб „Историкон“ г-н Илиян Тосков – старши учител по история и цивилизации е убеден, че тези постижения ще мотивират още повече ученици, особено от профилите „Обществени науки“, да изучават миналото и да го популяризират. Още повече, че изданията, които са били отличени на трето място са посветени на историята на родния край – освобождението на кърджалийския край и новите археологически открития в община Крумовград, край село Храстово.