Кметът на Ардино награди призьорите в конкурса „Баба Марта Вързала“

Общество

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан награди победителите в конкурс-изложбата за изработка на мартеницa „Баба Марта Вързала“. Тази година в инициативата се включиха малчуганите от детските градини на територията на общината. Церемонията се проведе в заседателната зала на общината.

Призьорите получиха грамоти и предметни награди, осигурени от кмета на Общината. На първо място се класираха четирите групи от ДГ „Слънце“ – Ардино – „Пчеличките“, „Мики Маус“, „Звездички“ и „Смърфчета“ и ДГ „Радост“ – Жълтуша. На второ място се класира ДГ „Мир“ – Бял извор, а на трето – ДГ „Брезичка“ – Ардино. Грамотите и наградите бяха връчени от кмета инж. Изет Шабан на директорите на 4-те детски заведения – Димитрина Александрова (ДГ„Слънце“), Алина Семерджиева (ДГ „Радост“), Севилджан Юсеин (ДГ„Мир“) и Къймет Мюмюн (ДГ„Брезичка“).

Кметът Изет Шабан поздрави всички деца – участници в изложбата за проявеното старание и майсторство в изработката на оригиналните традиционни мартеници.

Директорите на детските заведения споделиха, че чрез организирането на конкурса се стимулират естетическите възприятия на децата и се съхраняват българските традиции.

Гюнер ШЮКРИ