30 млади художници са отличени в конкурса „Бъдещето през моите очи“

В Общински детски комплекс Кърджали се проведе официалното откриване на изложбата и връчване на наградите на отличените ученици в традиционния Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”. Проявата се организира от ОДК с подкрепата на фирма „Глобал Нет” и се провежда за осма поредна година.

Темата на конкурса „Бъдещето през моите очи” предостави възможност на децата да разгърнат своето въображение и мечти, като направят творческа интерпретация във всички посоки: семейство, приятелство, добротворчество, природа, архитектура, градове на бъдещето, високи технологии,  превозни средства, космос. Всичко това те претвориха в своите  творби и показаха на възрастните как искат да изглежда тяхното бъдеще.

В конкурса участваха 228 рисунки от 20 училища, детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие от областта. Бяха връчени общо 30 награди: пет  специални награди на фирма „Глобал Нет”, Арт галерия  „Дар“ и ОДК Кърджали и 25 награди за  І, ІІ и ІІІ място и поощрения  в три възрастови групи.

На откриването на изложбата присъстваха над 80 ученици, учители и родители, които се насладиха на невероятните рисунки на малките художници изпъстрени с много колорит, въображение и мечти за бъдещето.

Наградите за конкурса са осигурени от фирма „Глобал нет”.