Засякоха шофьор да се движи със 104 км/ ч. при разрешена скорост от 50 км/ч

Полицаи от Момчилград са иззели 4 пушки и 360 ловни патрона от жител на село Горско Дюлево

Служители на РУ-Момчилград  са предотвратили измама при закупуване на стоки онлайн, като са спрели плащането чрез куриерската фирма

При специализираната полицейска операция, която се провежда днес в област Кърджали, са проверени  518 МПС и 686 лица. Съставени са 20 акта по ЗДвП и Закона за българските лични документи, 91 фиша по ЗДвП, заснети са 21 клипа за превишена скорост. По време на операцията са връчени 8 електронни фиша., съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Служители от Пътна полиция са съставили днес акт на водач за превишена скорост в района на село Железник – при разрешени 50 км/ч водачът се е движил със 104 км/ ч. За това нарушение законът предвижда глоба от 750 лв., 3 месеца лишаване от правоуправление и отнемане на 12 контролни точки. Превишена скорост с 80 км над разрешената е засечена в района на село Патица. Най-честите нарушения от такъв характер са по главния път за „Маказа“ и в населените места.

Задържани са 4 лица за срок до 24 часа. Служители на РУ-Момчилград са иззели 4 пушки и 360 ловни патрона от жител на село Горско Дюлево във връзка с издадена съдебна заповед за незабавна защита от домашно насилие.

Полицаи от същото управление са предотвратили измама при закупуване на стоки онлайн, като са спрели плащането чрез куриерската фирма.

При проверките са установени три нерегистрирани моторни превозни средства в Момчилград, Кърджали Ардино. От началото на тази година до 13 март в област Кърджали са засечени общо 49 моторни превозни средства без регистрация и със служебно прекратени регистрации. Образувани са проверки за престъпление по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс за управление на нерегистрирани моторни превозни средства.