Инж. Изет Шабан се срещна с кмета на побратимената община Нилюфер в Бурса Р Турция Тургай Ердем

Общество

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан се срещна с кмета на побратимената община Нилюфер в Бурса Р Турция Тургай Ердем. В разговора участие взеха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов, председателят на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер‘ (Ардинци) в Бурса Юксел Юртсевер. Визитата бе в рамките на тридневното му посещение в Турция.

Срещата протече в изключително приятелски дух. Обсъдени бяха възможностите за по-тясно сътрудничество и партньорство в различни сфери. Сред акцентите на разговорите бе и болката от опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

Кметът Изет Шабан изрази своите съболезнования към семействата и близките на жертвите и пожела бързо възстановяване на пострадалите. „Община Ардино винаги е била съпричастна и бе сред първите, които започнаха дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в южната ни съседка. В такава трагедия хората трябва да подадат ръка, да проявяват съпричастност и повече солидарност“, заяви Изет Шабан.

В рамките на посещението си кметът инж. Изет Шабан заедно с кмета на Нилюфер Тургай Ердем посетиха и 8-ия пазар за обмен на семена.

Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти продължават вече 28 години и въпреки големите разстояния приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.

Гюнер ШЮКРИ