ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ е вицешампион на областното първенство по футбол

Отборът по футбол на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ стана вицешампион във възрастова група VIII – Х клас на областното първенство по футбол провело се в гр. Джебел. Момчетата на Саръев и Мутева изиграха поредица от силни двубои, спечелиха общинския кръг и полуфинала на областта, но във финала отборът съставен предимно от осмокласници и деветокласници отстъпи с 0:1 на момчилградското школо „Никола Йонков Въпцаров“ в равностоен мач. По този начин учениците от професионалната гимназия в Кърджали станаха вицешампиони в надпреварата за учебната 2022/2023г.

Момчетата успяха да спечелят симпатиите на всички около терените. Освен, че се опитваха да играят хубав и стойностен футбол, представителите на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ демонстрираха и коректна игра. Те получиха едва един жълт картон в пет срещи, отбелязаха красиви попадения и определено ще запомнят този сезон, който донесе едни от най-големите успехи за училището във футбола от десетилетие насам.

Училищното ръководство, треньорите и учителите поздравяват децата за себераздаването и издигане престижа на училището в областта на спорта и им пожелават още повече успехи в следващите надпревари!