Наградиха победители в офроуд състезанието

Водещи, Спорт

„Голямото завръщане“ на офроуда в Кърджали се случи. В рамките на 3 дни – от 3-ти до 5-ти март 70 състезатели с автомобили, 21 с АТВ и 6 деца с УТВ, АТВ от 5 държави се включиха в екстремната надпревара.

„Младежката школа се възражда. Тази година и деца се включиха в състезанието. Болшинството от тях са наследници на състезатели.“, каза организаторът на офроуда Тодор Христов.

Той изрази задоволство от големия брой участници, въпреки кризата не само в България, но и в други държави. В офроуда се включиха състезатели от България, Турция, Румъния, Гърция и Казахстан.

„Дължим го на името, което си създаде Кърджали като място за провеждане на турнира. Състезателите го възприема вече като място, на което срещнат съмишленици.“, посочи Христов. Има хора, които вече за 7-8 поредна година идват в града, а тази година има и много нови участници, което е показателно за нивото на състезанието. допълни той.

Офроуда в града край Арда се случва след двегодишно прекъсване зарад ковид пандемията. Състезанието се проведе на различни трасета. Кулминацията беше на 5 март, край водното огледало. В неделя следобед се състоя и награждаването.

Специално отличие имаше и за кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис за добрата организация. „Най-добрия атевист сред кметовете и най-добрия кмет сред атевистите“, пошегува се Тодор Христов.

 

Галина Кючукова, Арда нюз