Коалиция „ПП-ДБ“ регистрира листата си в Кърджали, водач е ген. Атанасов

Листа с 9 кандидати за народни представители регистрираха от Коалиция „ПП-ДБ“ в Кърджали.

В последния момент, по лични причини, от участие в изборите се е отказал №7 в листата – инж. Митко Синабов.

Водач в 9МИР Кърджали на Коалиция „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е бъде ген. Атанас Атанасов. Втори е Шабан Исмаил, трети – Радослав Милев. На 4-то място е Стоян Георгиев, на 5-то – Мустафа Емин, на 6-та позиция е Николай Колев, на 7-ма – Борис Андреев, на  8 място е Стоян Стоянов и на девета позиция е Елена Шукерска.

Листата бе регистрирана от бившия председател на Народното събрание Никола Минчев, въпреки че самият той не е в листата в Кърджали.

Коалиция „ПП-ДБ“ тръгва с амбицията най-малкото да повтори резултата от предходните избори, стремим се и да надградим това, което постигнахме през октомври., заяви след регистрирането на листата председателят на 47-то НС. „Дори да не съм част от листата в Кърджали, отново съм тук, с което искам да покажа на избирателите, че не съм забравил  региона.“, каза Минчев. По думите му в листата на Коалицията има хора, които познават района и проблемите му, и ще работят за разрешаването им.

Като основни опоненти в Кърджалийско от „ПП-ДБ“ посочиха ДПС и ГЕРБ.

„Важно е ние да сме първа политическа сила и да направим следващото правителство. Важно е да преодолеем модела, който се казва преодолеем модела, който се казва ДПС-ГЕРБ. Целта е да направим правителство, което да отреже пипалата на октопода ДПС-ГЕРБ“, посочи третият в листата Радослав Милев.

„Кампанията ни ще бъди изцяло позитивна. Най-добрия начин да покажем, че се опитваме да променим нещо е като представим  нашата визия за региона.“, каза вторият в листата Шабан Исмаил. Той сподели, че от 4 години е върнал в Кърджали. Бил е гастербайтер в чужбина. „Обичам района си – трябва да се борим за него. Имам дъщеря, не мога да й оставя наследство, но искам да й оставя един страхотен кът за живеене, каза още Шабан Исмаил.Трябва да се борим да върнем доверието на избирателите, те да отидат до урните да гласуват, подчерта Шабан.

Галина Кючукова, Арда нюз