С две нови имена, ДПС регистрира листата си в Кърджали

ДПС регистрира пълна листа с 10 кандидати за народни представители в 9МИР Кърджали.

В листата има две нови имена – на второ място е шефката на НАП-Кърджали – Елван Гюркаш, а на 10-та позиция кметицата на Момчилград – Илкнур Кязим.

Водач на листата е председателят на ДПС – Мустафа Карадайъ.

Областният съвет на партията даде висока оценка на настоящите народни представители, но в същото време ДПС  винаги се съобразява с обществените нагласи и нуждата от обновление на листата., посочи областиният лидер на партията Ресми Мурад.

На второ мсто в листата е Елван Гюркаш, на 3-та позиция – Байрам Байрам, досегашен народен представител, на 4-та  – Адлен Шефкед, също досегашен депутат, на 5-то място – отново депутат в последните НС – Павлин Кръстев.

На 6-та позиция – Юсеин Ахмед, председател на ОбС-Кърджали, на 7-ма – Сейфи Мехмедали, председател на ОбС в Джебел, на 8-мо място – Зюлфие Ибрямова, председател на женската организация на ДПС в Ардино, на 9-то място е Абидин Хаджимехмед – зам.-кмет в община Крумовград и на 10-то място кметицата на Момчилград – Илкнур Кязим.

Вярваме, че с новата листа ще постигнем още по-добри резултати. Задачата ни е отново да имаме 4 мандата от Кърджали и ако имаме шанс, защо не и повече. Ще направим всичко зависещо от нашата организация да постигнем много добри изборни резултати. Надявам се след тези избори за има редовно правителство и страната да излезе от многото кризи, които се натрупаха през последните години., заяви Ресми Мурад.

Отиваме на тези избори с надеждата за нещо ново, за нещо съзидателно. Целта ни е да преминем границата от 40 народни представители, заяви д-р инж. Хасан Азис, заместник-председател на ДПС и кмет на Кърджали.

По думите му 5-тите поредни избори в рамките на две години са знак за разединение и за съществуваща висока политическа полярност в страната. Според зам.-председателят на ДПС партиите трябва правилно да разчетат вота на избирателите, който показва необходимостта от диалог между тях.

„Трябва да се намерят общите интереси, онези пресечни точки, на базата на които да се състави правителство.“, изтъкна Хасан Азис.

Всички искаме да има правителство след предсрочния вот. ДПС за поред път ще работи за диалог, за да има правителство, посочи още той.

 

Галина Кючукова, Арда нюз