БСП регистрира листата си в Кърджали за участие в изборите на 2 април

Водещи, Политика

В късния следобед на днешния ден социалистите в Кърджали регистрираха своята кандидатска листа за народни представители  в предстоящите извънредни парламентарни избори.

Единни, добронамерени и сплотени те обещават отново прозрачна, честна и открита кампания. Целта , която си поставят  е повишаване резултата и връщане първите позиции  на БСП в региона. Социалистите вярват , че  независимо от негативната кампания срещу партията, гражданите оценят нейната  последователна политика по отношение  повишаване на доходите, борбата със спекулата с  цените, позицията за мирно решение на конфликта в Украйна  и  санкциите срещу Русия, против въвеждане джендър идеологията в училищата, в подкрепа референдума за българския лев!

Благодарение на БСП днес има безплатни детски градини и ясли, 300 лв. помощ за всяко дете от първи до четвърти клас, безплатни учебници до 12-ти клас, увеличено майчинство, връщане на данъци на работещи родители – по 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две. Увеличи се обезщетението за безработица, социалните  плащания към хора с увреждания и военноинвалиди. Бяха подкрепени  пенсионерите, защото БСП винаги е защитавала интересите на възрастните хора, като се  увеличиха пенсиите.

БСП е партията, която винаги застава зад истинските   проблеми ,в нашето общество като очертаващата се бедност,  високите цени и ниските доходи, неравенството  в нашето общество търсейки най-разумните решения.

Според социалистите кpaйнo вpeмe e дa се cпpe с пpипиcвaне на вcичĸи гpexoвe в дъpжaвaтa нa БCΠ и се даде шанс партията да зададе политическия тон в страната!

БСП в Кърджали се явява с пълна листа от 10 кандидати от които седем жени, сред тях: лекар, инженери, юрист,  икономисти, историци, педагози. Познати  имена с доказан опит и образование в областта на медицината, икономиката, образованието, културата, политиката. Отново е гласувано доверие на младежката лидерка на БСП да заеме втора позиция.

Водач на листата е проф.д-р Жени Стайкова, дмн, бивш директор на Регионалната здравна инспекция с богат професионален опит и биография,активен общественик. В момента преподавател в Медицински университет гр. София. Боец в отстояване на каузи и цели.

Регистрирайки листата областният председател Милко Багдасаров сподели, че социалистите отново залагат на същия силен отбор , но с нов водач. Вярва ,че резултата ще е по-добър от предишните  и БСП ще си върне първите позиции в региона. Приоритетите отново ще бъдат  околовръстен път, инвестиции в региона и повишаване доходите, развитие на туризма, качествено и достъпно здравеопазване .