Шахматистите от възрастова група V-VІІ клас на СУ “Васил Левски” Крумовград ще представят областта в зоналните състезания

Спорт

Ученическите игри са част от спортния календар на община Крумовград и са насочени към насърчаване на учащите се към двигателна активност и мотивация за спортно усъвършенстване на учениците.
Състезанията от ученическите игри се провеждат в 3 възрастови групи: момчета и момичета (V-VІІ клас); юноши и девойки (VІІІ-Х клас); юноши и девойки (ХІ-ХІІ клас) и в 4 етапа: вътрешноучилищни и общински състезания, областни състезания, зонални състезания и финални състезания.
Учениците на Средно училище „Васил Левски“ гр. Крумовград представят общината в областните състезания. На 13.02.2023 година ученици от V-VІІ клас участваха в състезание по волейбол.
На 17.02.2023, 18.02.2023 и 19.02.2023 година баскетболистите от Крумовград се състезаваха с отбори от Момчилград, Кърджали и Ардино.
21 февруари 2023 година бе определен като Областен етап по шахмат от РУО гр. Кърджали.
След три часова игра като победител в първа възрастова група V-VІІ клас се открои отбора на СУ „Васил Левски“ Крумовград. Учениците от VІІІ-Х клас на СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград се класираха на трето място.
Шахматистите на Крумовград се обучават и в групата по шахмат, сформиран в ЦПЛР-ОДК гр. Крумовград. Лектор на групата е г-жа Надежда Саръева. Групата по шахмат участва в много други изяви, организирани на общинско ниво и печели призови места.
Пожелаваме успех на шахматистите от възрастова група V-VІІ клас, които ще представляват област Кърджали в зоналния кръг на ученическите игри.