Областен турнир по шахмат в ОУ “ Св.Св. Кирил и Методий“

Общество

Развитието на логическото мислене е една от най – важните когнитивни сфери, които имат значение за успеха и успеваемостта на детето в училище и в живота. Овладяването на елементите  е не само една от най – важните задачи в развитието на логическото мислене на подрастващите, но е и условие за независимо придобиване на знания и умения.

В най – голямото ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Кърджали се проведе Областен турнир по Шахмат от спортния календар за учебната 2022/2023 година на МОН.

Гости на турнира бяха г-жа Мария Кирекчиева –  старши експерт от Областна администрация, г-жа Ширин Сюлейман – Директор дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Кърджали и   г-жа Венета Добрева – старши експерт в РУО – Кърджали.

В турнира взеха участие ученици от общините:  Кърджали, Момчилград, Джебел и Крумовград.

Състезанието се проведе в две възрастови групи съответно V – VII клас и VIII – X клас.

Отборни победители при по-малките е отбора на СУ „ Васил Левски“ – гр. Крумовград, а при големите отбора на СУ „ П.Р. Славейков“ – гр. Кърджали.

Всички участници получиха награди и грамоти, осигурени  от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Кърджали и издателство „ ПРОСВЕТА“.

Огромен принос за организацията на мероприятието оказаха от шахматен клуб „АРДА“ с председател д-р Недим Исмаилов, а главен съдия на турнира беше Кямуран Билял също от шахматен клуб „АРДА“.