„Възраждане“ представи листата си в Кърджали, водач отново е Георги Георгиев

ПП “Възраждане“ представи пред журналисти листата си в 9МИР Кърджали. В нея са включени 5 кандидати за народни представители.

Водач отново е инж. Георги Георгиев. Той беше депутат в 47 НС, избран от Кърджали, а в 48НС влезе като народен представител от Хасково.

Втора в листата е Анета Георгиева, председател на структурата на „Възраждане“ в Кърджали. Завършила е Тракийския университет – специалност моделиер – технолог.

На трето място е Иван Дафинкичов. Той е завършил „Радио и телевизионна техника“, секретар на структурата на „Възраждане“ в Кърджали.

Четвърти в листата е предприемачът Димитър Димитров, който е председател на „Възраждане“ в Маджарово и Ивайловград.

На 5-та позиция е Евдокия Щерева, магистър-счетоводител.

Средната възраст на листата на ПП „Възраждане“ в 9МИР Кърджали е 45 години. „Те ще се борят за всеки един глас, за да докажат, че ние от „Възраждане“ имаме коренно различна визия и начин на водене на политика от всички останали партии. Това го показахме и в 47-то и в 48-то НС.“, посочи водачът на листата инж. Георгиев.

Надсловът на предстоящата предизборна кампанията на „Възраждане“ ще бъде „Избери свободата“.

Акцент в предизборната кампания на партията е течащата в момента подписка в страната за иницииране на Референдум за запазване на българския лев. „Искаме да дадем възможност на всеки български гражданин дали да смени своята валута или предпочитат еврото.“, заяви инж. Георги Георгиев.
От „Възраждане“ са категорични, че не сме готови за въвеждане на еврото, тъй като не изпълняваме критериите. Икономистите на партията са изчислили, че с тези темпове ще достигнем изпълнението им чак през 2043 година.
Искаме най-после някой да попита хората по въпроси от стратегическо значение за повече от едно поколение., подчерта инж. Георгиев.
„Някои хора смята че е по-добере да отидат до нечие посолство и те да налагат след това мнението на чужди посолства. Ние сме последователни. Правим това, което говорим, защото смятаме, че така трябва да се действа в българската политика, а не да се притичва до някакви посолства за инструкции.“, каза още Георги Георгиев.
До момента в страната са събрани над 250 000 подписа за иницииране на Референдум за запазване на българския лев, в област Кърджали събраните подписи са над 1 800.

Георгиев, който е водач на листата и в Хасково, заяви, че ако бъде избран и от двата района – Хасково и Кърджали, ще избере Хасково, а мандатът ще отиде при втория в листата
Ако бъде избран за депутат, негова кауза ще бъде както и до сега повишаването на доходите на хората в двата региона, подобряване на инфраструктурата, достъпа до медицинска помощ.

 

Галина Кючукова, Арда нюз