За втори път провеждат състезанието „Млад историк“ в Крумовград

Състезанието „Млад историк“ се проведе в СУ „Васил Левски“ в Крумовград за втора поредна година. Дейностите, посветени на Апостола на българската свобода, в СУ „Васил Левски“ – Крумовград продължават.
Клуб „Историкон“ проведе състезанието „Млад историк“, посветено на живота и делото на Васил Левски. То се провежда сред седмокласниците в училището в два кръга. Първият кръг се провежда в рамките на всяка паралелка, като се излъчват победители. Вторият кръг се провежда, като класираните от всяка паралелка се изправят едни срещу други. Победители са тези, които завършат на първо, второ и трето място, както по брой верни отговори, така и по време. За да се гарантира обективност при провеждане на състезанието, двата кръга се провеждат, като се използва платформата Quizizz.
Финалният кръг на състезанието беше изключително оспорван, като резултатите на финалистите са много близки. На първо място се класира Адилена Любомирова Добрева от VIIг клас, на второ място Лора Миткова Манолова от VIIг клас, а на трето място Виктория Красимирова Панджурова от VIIв клас.
Наградите са:
– първо място – таблет;
– второ място – портативна тонколона;
– трето място – външна батерия.
Тази година наградите са осигурени от Венета Добрева – общински съветник. Дейностите, посветни на Васил Левски, които организира клуб „Историкон“ ще продължат до 19 февруари.