Прокуратурата разследва двама гърци, шофирали след употреба на наркотици

Районна прокуратура–Кърджали наблюдава досъдебно производство за това, че на 11.02.2023 г. на ГКПП-Маказа, обл. Кърджали, в лек автомобил с гръцка регистрация, управляван от О.И.. на 31 г., гръцки гражданин, са открити наркотични вещества – малко количество метамфетамин – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.
Водачът О.И. е бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества и е установено, че той е шофирал под въздействието на кокаин и метадон, като за това е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от НК. Той е пътувал в посока от България към Гърция. Наркотичните вещества в автомобила му са били открити след извършена проверка от служители на ГПУ – Момчилград.
О.И. е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Извършват се действия по разследването от разследващ полицай при Граничен полицейски участък – Момчилград.
Районна прокуратура–Кърджали наблюдава и бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК – за това, че на 11.02.2023 г., на ГКПП-Маказа, обл. Кърджали, гръцкият гражданин В. Х., на 35 г., е управлявал моторно превозно средство, лек автомобил, под въздействието на пет вида наркотични вещества – кокаин, метадон, бензодиазепини, канабис и амфетамин.
В.Х. е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Извършват се действия по разследването от разследващ полицай при Граничен полицейски участък – Момчилград.