Съветници дадоха ход на проекти за нов облик на 3 обществени сгради в Момчилград

Общество

Ръководството на община Момчилград ще може да кандидатства по проекти за ремонта на 3 обществени сгради. Това решиха на последната си сесия общинските съветници. По две от проектните предложения ще се кандидатства по националния план за възстановяване и устойчивост. Проектите са за детска градина „Здравец“ и за основно училище „Петър Берон“ в Момчилград. Предвижда се външните стени на двете сгради да бъдат топлоизолирани, а покривите им ремонтирани. Предвидени са демонтаж на съществуващите осветителни тела и подмяната им с ново LED осветление. Ще бъдат изградени на системи за автоматичен контрол и управление на топлоподаването в сградите, изграждане и въвеждане на автономна фотоволтаична централа с мощност 30 kWp. В двете сгради ще бъдат монтирани на хидравлични инвалидни платформи за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.
Проектът за ОУ „Петър Берон“ предвижда и обновяване та физкултурния салон – подмяна на настилки, пребоядисване на стени и тавани, ремонт на санитарни помещения, закупуване на ново оборудване и обзавеждане.
Третата обществена сграда, за която община Момчилград ще кандидатства по проект „Красива България“ е читалище „Нов живот“. Предвидено е цялостно обновяване на голямата зала – смяна на тапицерия, обновяване на сцената, ново осветление. След обновяването посетителите ще могат да се насладят на изцяло нови столове, интериор и голям екран за излъчване на филми.