Цели 50 коледни елхи красят най-старото светско училище в Източните Родопи

Общество

В навечерието на Коледа в класните стаи на най-старото училище в града грейнаха 50 коледни елхи.

Традицията повелява във всеки дом за коледните и новогодишните празници да има украсена елха. Легендите за това са много и различни, но щом наближат Светлите Рождественски празници, хората по света украсяват с коледно дръвче домовете си.

Паисиевци, спазвайки тази традиция, украсиха училищните си „домове“ с коледни елхи – класните стаи са като дом за учениците, в тях преминава голяма част от времето им, а в класовете отношенията са като в едно семейство.

С много любов, желание и предчувствие за коледни вълшебства всеки клас се постара да украси своята стая и да ѝ предаде коледен дух.

Особено е вълнението от предстоящите празници в Бизнес инкубатора, където са най-малките паисиевци – освен на украсените си стаи, малчуганите се радват и на две големи елхи във фоайето на сградата.

Празнично е и извън класните стаи – началото и краят на учебните часове се оповестява чрез коледни и новогодишни мелодии и песни, а още на входа ученици, родители, учители и гости са посрещнати от естествената красота на истинско коледно дръвче. Украсено е и цялото училищно пространство, защото школото е дом и за колектива на „Паисий“ – той също показа своето отношение, стараейки се, без излишна показност и кич, да придаде уют и празнична атмосфера на училището с пожеланието празникът да бъде във всеки дом и в душите на всички хора!

Последният щрих към „Духа на Коледа в „Паисий“ ще бъде тържественото запалване на светлините на коледната елха. То ще се състои на 07.12. 2022 година от 17:30 часа, а за празничното настроение на всички присъстващи ще се погрижат талантливите „звънчета“ на госпожа Пейкова.