ПП искат среща с регионалния министър за околовръстния път на Кърджали

Водещи, Общество

От ПП „Продължаваме промяната“ ще поискат среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, пред когото ще поставят въпроса за изграждане на околовръстен път на Кърджали. Това обяви пред журналисти Никола Минчев, народен представител от „Продължаваме Промяната“. Минчев беше кандидат за депутат от Кърджали на последните избори за парламент на 2 октомври, но влезе в НС от Пловдивския избирателен район.

„Депутатът обяви, че ще провежда ежемесечни срещи с граждани в Кърджалийска област, целта на които е да бъдат чути проблемите на хората от региона“, поясни координаторът на ПП за Кърджали Георги Чепишев. Според него именно изграждането на обходен път е един от най-наболелите проблеми, които чакат решение от години.

Никола Минчев, в качеството му на народен представител, още следващата седмица ще поиска среща с регионалния министър, на която да се изясни до къде са стигнали отчуждителните процедури по трасето на околовръстния път и възможностите да се ускори процеса по изграждането му.

„На срещата ще бъде обсъдена и идеята да се изградят надлез или подлез в района на автогарата. Идеята е да се облекчи трафика, преминаващ през Кърджали, основно в посока ГКПП „Маказа-Нимфея“, подчерта Чепишев.

Относно предстоящите догодина местни избори, от „Продължаваме  промяната“ водят разговори за коалиция с „Демократична България“ на национално ниво, но за Кърджали все още не е ясно дали ще се явят заедно с тях или по отделно.

„Все още не сме мислили по въпроса конкретно за Кърджали. За всеки регион е различно“, коментира Никола Минчев.

По думите му в град Кърджали ПП категорично бият ГЕРБ на последните избори.