Д-р Господинова и единадесетокласници от „Славейков“ дискутираха по темата за здравословното хранене

Общество

Д-р Йорданка Господинова, лекар и треньор по здравословно хранене се срещна с единадесетокласници от СУ „Петко Рачов Славейков“. Учениците се обучават в профил „Биология“.

Идеята възникнала по време на разговор между преподавателя Димитрина Банева и учениците как да разнообразят учебните часове в профила и те да придобият по-практическа насоченост. Още повече, че темата за здравословното хранене е все по-актуална и заедно с физическото си израстване младежите гледат на нея вече далеч по-сериозно.

Решават да поканят нутриционист и избират д-р Господинова, известна със своите успехи при определяне на индивидуални хранителни режими. В предразполагащата цветна обстановка на кабинета по биология в училището гостенката разказа за опита си, конкретни случаи и правила. Младите хора, от своя страна, задаваха въпроси, казуси, проблеми и получиха съвети за тяхното разрешаване. Учебният час в профилираната група по биология премин неусетно в интересен диалог и много нови знания по иначе така тривиалната тема.

Младите биолози на „Славейков“ ще продължат да канят и други професионалисти, които могат да спомогнат за обогатяването на личната им култура и профилираната подготовка.