Радина и Ниляй от СУ „Отец Паисий“ с отличия от „Вълшебният свят на Родопите“

Общество

Радина Бояджиева от 7.а клас и Ниляй Сали от 6.а клас завоюваха две трети места за СУ „Отец Паисий“ – Кърджали в 15-тото издание на Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали. Организатори на проявата са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс. Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г

Наградените ученички споделиха, че са много доволни и че не са очаквали да спечелят награда – Радина е участвала и миналата година, но тогава не е успяла да се класира. „За нас рисуването е по-скоро хоби, не се занимаваме задълбочено. Успокоява ни, рисуваме най-вече пейзажи и портрети, а предпочитаната техника е графика, акрил, пастел.“ – допълниха момичетата. Щастливи, показват получените медали, грамоти и чаши с изображението на техните творби.

Учителят им по изобразително изкуство Иван Стойчев е горд: „Талантът не остава скрит! Децата работиха с много желание, имаше и други участници от нашето училище, изпратихме рисунките им, но творбите на Радина и Ниляй успяха да впечатлят журито и бяха избрани сред множеството творби от цяла България. Рисунката на Радина бе изпълнена с маслен пастел, а тази на Нилай – с акрил, и двете пресъздават великолепно вълшебството на нашата планина.