БЧК стартира Коледно новогодишната си кампания в помощ на хора в неравностойно положение

Водещи, Общество

Близо 100 души в неравностойно положение в Кърджалийско ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти в навечерието на Коледно новогодишните празници за поредна година. БЧК-Кърджали  стартира фондонабирателната си кампания „От хората за хората“ през декември. Набират се средства и трайни хранителни продукти, с които ще бъдат подготвени и раздадени на нуждаещи се пакети в навечерието на Коледа и Нова година.

„Имаме си традиционни дарители – фирми и частни лица, които ни подпомагат със средства и храни, основно трайни. Разчитаме за пореден път на помощ и от младежите от Интеракт клуба, които правят своята кампания – „Купи и дари.“, каза Пепа Чолакова, експерт в Областния съвет на БЧК-Кърджали.

Хранителни продукти в Областния съвет на БЧК получават всеки месец и от друга национална кампания, осъществявана в партньорство с „Билла“.

„Това са основно брашно и ориз, които веднага се преразпределят за хора, подали молби при нас за подпомагане. Обикновено ствававъпрос за безработни. Останалите продукти ще бъдат в хранителните пакети за Коледа и нова година, отново за бенефициентите от нашата картотека – близо 100 души – многодетни семейства, такива в риск, самотни родители, хора с инвалидни пенсии.“, допълни Пепа Чолакова. Тази година помощи са предвидени за самотни украински майки с деца, които се нуждаят от зимни дрехи.

А още през ноември Екип 254 към Областния съвет на БЧК, за четвърта поредна година стартира арт ателиета за изработка на коледни сувенири. В началото на тази седмица започна и онлайн кампания за продажбата на тези сувенири. Събраните средства са за деца в неравностойно положение.

„Голяма част от изделията вече са разпродадени.“, сподели експертът в Областния съвет на БЧК.

 

Галина Кючукова, Арда нюз