Образуваха досъдебно производство за нападението над кмета на Кирково

Водещи, Общество

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за това, че на 16.11.2022 г. в с. Кирково, обл. Кърджали, са извършени хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред – престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че днес, 16 ноември 2022 г., в с. Кирково, обл. Кърджали, около 13,30 ч. са извършени хулигански действия спрямо кмета на община Кирково. Това е станало в присъствието на заместник-кмета и на секретаря на общината, както и намиращи се наблизо граждани. На място е пристигнал полицейски екип. Служителите на МВР установили, че Б.Ч., на 47 г., е нанесъл множество удари на пострадалия. Според първоначалните данни хулиганските действия са извършени заради търговски обект.
Под надзора на Районна прокуратура-Кърджали се извършват активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за вида на телесната повреда, както и съдебнопсихиатрична експертиза, която да установи психичното състояние на извършителя, може ли да ръководи постъпките си и да осъзнава извършеното. 
Б.Ч. е  задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават.