Коледен базар и още много изненади подготвя община Кърджали за празниците

Водещи, Общество

За втора поредна година в Кърджали ще има Коледен базар, обяви кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.“Възстановяваме една традиция, която бе прекъснати преди повече от две десетилетия. Нашето впечатление от базара миналата година е, че той допринесе за празничното настроение на кърджалийци и гостите на града“, каза инж.Азис.
Тази година Коледният базар ще се присъедини към благотворителната инициатива „Бъдеще за Габи“.
15-те къщички, които общината закупи миналата година, отново ще бъдат поставени в пространството пред сградата на общинска администрация.
Поканени да ги наемат са основно местни производители. Те ще могат да предложат свои продукти – млечни, пчелни, мести и други.
Къщички ще бъдат отдадени и на училища и детски градини, които по този начин ще се включат в благотворителната кауза в помощ на 13-годишната Габи, страдаща от тежко онкологично заболяване. За лечението й в чужбина са нужни 500 000лв., сума непосилна за нейните близки.
Освен Коледния базар, общината е подготвя кът за децата с елхи, традиционния Дядо Коледа с шейната и еленчетата – любимо място за най-малките кърджалийци.
А за тези, които искат да си направят снимка за спомен, ще има светещ арт-надпис, изработен със специални символи.
„Това е и новото тази година. Посланието на арт надписа е „Не на вандализма и агресията“, подчерта кметът Хасан Азис.
Послание носи и арт инсталацията „Ангелът на Кърджали“, който преди две години беше поставен в знак на признателност на медиците на първа линия в борбата с ковид пандемията.
През тази година неговото послание ще бъде „С надежда за мир“, допълни д-р инж. Хасан Азис.
Базарът ще работи от началото на декември до 6 януари 2023г. За да се осигурят настроение и приятни емоции на посетителите, ще звучи подходяща музика.
След две годишно прекъсване , тази година се възстановява и церемонията „Спортист на годината“.

Галина Кючукова, Арда нюз