Учениците от  ОУ “  Св. Св. Кирил и Методий” отбелязаха деня, посветен на светлите духовни водачи

Общество

На 1 ноември отдаваме почит към духовници и книжовници. Този празник ни препраща към изконните български ценности към родната памет и история.

И  тази година третокласниците заедно с техните  учители отбелязаха с преклонение и възторг деня, посветен на светлите духовни водачи на народа ни.

Чрез тях ние се потопихме в българският дух на празника.

Запознаха ни  с делото и живота на българските будители  чрез  рецитал, презентация и  пяха  песни за Народните будители.

В традициите за честване на празника активно се включиха децата от ПГ и всички  ученици от   начален етап през цялата седмица.

Те изработиха табла, рисуваха портрети на видните ни духовни водачи, направиха интерактивни упражнения за проверка на знанията, отразяваща всички техни дейности по случай празника и  изразиха своите размисли за смелостта и огромните усилия на нашите будители за утвърждаване на българската просвета, култура и писменост.

Директора на училището  госпожа Марияна Пеева поздрави всички ученици и учители като в този светъл ден им пожела добро здраве, щастие и радост, талантливи,  успешни ученици и много професионални успехи.

Честит празник на всички съвременни будители!