Министърът на спорта награди Алейна Мехмед от „Арда бокс“

Водещи, Спорт

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети на ММС на шампиони и медалисти от световни и европейски първенства за юноши и девойки по волейбол, бокс и спортно катерене., съобщиха от спортното ведомство.

Националният ни отбор по волейбол до 20 г. и треньорът Мартин Стоев бяха отличени с почетни плакети на Министерството на младежта и спорта за спечеления бронзов медал на Европейското първенство до 20 г. в Италия.

Весела Лечева награди с плакети също Викторио Илиев – сребърен медалист в категория до 57 кг от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия, Силян Попов, спечелил бронзов медал в категория до 46 кг, боксьорът Ангел Димитров – бронзов медалист в категория до 48 кг.

Плакет получи и Алейна Мехмед, която също се окичи с бронза в категория до 80 кг на първенството на Стария континент в Италия.

С почетни плакети бяха наградени и треньорите Борислав Георгиев, Роман Цветков и Петър Илиев.

„Щастлива съм, че отново мога да наградя млади състезатели, които са бъдещето на българския спорт. Поздравявам и волейболистите, които показват с играта си, че са готови отново да върнат позициите, които имахме при мъжете. Изключително важна е и работата на треньорите и се радвам, че днес мога да наградя и тях“, каза министър Весела Лечева.